Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών για το χρέος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
[Capital]: Χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών για το χρέος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

[Capital]: Χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών για το χρέος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε για την απομείωση του ελληνικού χρέους ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος . Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής όπου συζητείται το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έριξε τον πήχη των προσδοκιών του, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και εκφράζοντας την αγωνία του για τις επιπτώσεις μίας αρνητικής εξέλιξης των συγκεκριμένων διαπραγματεύσεων.

“Η συζήτηση για το χρέος νομίζω συνεχίζεται. Πάρα πολλοί παίχτες δουλεύουν γι’ αυτή τη λύση. Όλοι ξέρουν τι σημαίνει να μην δοθεί. Θα είναι αυτοεκπληρούμενη προφητεία μετά ότι “δεν θα πάμε καλά”. Θα δούμε πώς θα πάει αυτή η συζήτηση, αλλά νομίζω ότι έχουμε κάθε λόγο να το παλέψουμε αυτό και να είναι ένα αντιστάθμισμα”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Οικονομικών.

Επιχειρώντας, δε, να αμβλύνει τους φόβους περί των “ανταλλαγμάτων” που μπορεί να ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα και ιδίως εάν απαιτεί ένα νέο τέταρτο Μνημόνιο, ο κος Τσακαλώτος, υποστήριξε πως σχετική απαίτηση δεν είναι προφανής στις συζητήσεις του με το ΔΝΤ , χωρίς ωστόσο να προκύπτει από την τοποθέτησή του ότι το αποκλείει κατηγορηματικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!