Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Χαλκιδική: Σταθερό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ακίνητα με τουριστικές προοπτικές
[Capital]: Χαλκιδική: Σταθερό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ακίνητα με τουριστικές προοπτικές

[Capital]: Χαλκιδική: Σταθερό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ακίνητα με τουριστικές προοπτικές

Σε τουλάχιστον δέκα ανέρχονται σήμερα τα μεγάλα ακίνητα στη Χαλκιδική με αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον, τα οποία είτε ανήκουν σε δήμους είτε εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ , και μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλες αναπτύξεις τουριστικού χαρακτήρα, όπως γήπεδα γκολφ ή σύνθετα συγκροτήματα τουριστικής κατοικίας- ξενοδοχειακών μονάδων. Τα εν λόγω ακίνητα, όπως και οι μικρότερες παραθαλάσσιες εκτάσεις, συντηρούν “ζεστό” το ενδιαφέρον επενδυτών, που τα παρακολουθούν από κοντά, παρότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς ορισμένων από αυτά ενίοτε περιπλέκει την κατάσταση, καθυστερώντας την αξιοποίησή τους.

Τα παραπάνω επισημαίνουν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών της περιοχής, Γρηγόρης Στιβαχτάρης.

“Tα ακίνητα με τουριστικό ενδιαφέρον στη Χαλκιδική σε μεγάλο ποσοστό ανήκουν είτε στους δήμους είτε στο ΤΑΙΠΕΔ . Χαρακτηριστικά παραδείγματα ακινήτων με ενδιαφέρον, τα οποία μάλιστα συγκεντρώνουν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, είναι αυτά των εκτάσεων των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας ή της έκτασης του κάμπινγκ στο Ποσείδι. Μεταξύ των ακινήτων με τουριστικό ενδιαφέρον περιλαμβάνονται και τα λεγόμενα ‘μοναστηριακά’, μεγάλα κτήματα που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν απόλυτα ξεκαθαρισμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ενώ σε άλλες όχι”, σημειώνει ο κ. Τάσιος και προσθέτει ότι μικρότερα σε έκταση ακίνητα για πιθανή τουριστική χρήση υπάρχουν διάσπαρτα παντού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!