Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: ΧΑ: Σε νέα δοκιμασία βάζουν τις 750 μονάδες οι πωλητές
[Capital]: ΧΑ: Σε νέα δοκιμασία βάζουν τις 750 μονάδες οι πωλητές

[Capital]: ΧΑ: Σε νέα δοκιμασία βάζουν τις 750 μονάδες οι πωλητές

Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

Μόλις μία ώρα κράτησε η “αντίσταση” της αγοράς σε ένα νέο κύμα ρευστοποιήσεων που δέχονται δεικτοβαρείς μετοχές, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να κινείται και πάλι κάτω από τις 750 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,89% στις 748,88 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 14,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,85% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.963,72 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 3,21% στις 778,43 μονάδες.

Η αγορά έδειχνε να βρίσκει κάποιο στήριγμα στην ήπια βελτίωση που έδειξαν τα αποτελέσματα των εισηγμένων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αλλά δεν κατάφερε να αποβάλει την ανησυχία της για τα προβλήματα που την έχουν οδηγήσει να χάσει το 8,5% της αξίας της τον Σεπτέμβριο.

Στο επίκεντρο των ανησυχιών τίθεται το θέμα της ελλιπούς κάλυψης των επισφαλών δανείων από προβλέψεις που θα αναδείξει ο έλεγχος που έχει ξεκινήσει ο SSM στα δανειακά χαρτοφυλάκια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr , αν και οι έλεγχοι θα ολοκληρωθούν προς τα τέλη του έτους, αναμένεται να οδηγήσουν σε υποχρεωτική σημαντική αύξηση των προβλέψεων για τις τράπεζες, η οποία μπορεί να φτάσει και τις 10 ποσοστιαίες μονάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!