Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: ΧΑ: Υπό έλεγχο η πτώση, με άμυνες στις 585 μονάδες
[Capital]: ΧΑ: Υπό έλεγχο η πτώση, με άμυνες στις 585 μονάδες

[Capital]: ΧΑ: Υπό έλεγχο η πτώση, με άμυνες στις 585 μονάδες

Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

Με απώλειες ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως κατάφερε να βγάλει κάποιες άμυνες ώστε να μη χάσει τα κρίσιμα επίπεδα των 585 μονάδων.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,55% στις 586,06 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 589,45 μονάδων (+0,03%) και 584,75 μον. (-0,77%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 27,2 εκατ. ευρώ, ο όγκος ανήλθε στα 34,9 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 4,9 εκατ. τεμάχια
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,68%, στις 1.551,47 μονάδες, ενώ στο -0,16% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 733,15 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,44% στις 682,70 μονάδες.
Αρκετοί τίτλοι σήμερα βρήκαν την ευκαιρία να διορθώσουν, καθώς η αγορά εξακολουθεί να μη βρίσκει τα θετικά νέα που χρειάζεται για να διασπάσει με περισσότερη αποφασιστικότητα την τετράμηνη συσσώρευσή της, όταν μάλιστα και ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης, μη δίνοντας τις “πολύτιμες” βοήθειες του για να “ζωηρέψει” η αγορά.
Όπως, μάλιστα αναφέρει ο Π. Στεριώτης της Nuntius, η ομαλοποίηση της κερδοφορίας των πιστωτικών ιδρυμάτων και η βελτίωση των ισολογισμών τους με μείωση της μη εξυπηρετούμενης έκθεσης παραμένουν τα μεγάλα “στοιχήματα” για όσους εκτιμούν ότι οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζικών μετοχών θα ακολουθήσουν έστω και με υστέρηση τους υπερ-αποδίδοντες τίτλους της μεγάλης κεφαλαιοποίησης πριν το τέλος του έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!