Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Brexit: Τα σχέδια των μεγάλων τραπεζών – Εγκαταλείπουν το Λονδίνο, πού πάνε
[Capital]: Brexit: Τα σχέδια των μεγάλων τραπεζών – Εγκαταλείπουν το Λονδίνο, πού πάνε

[Capital]: Brexit: Τα σχέδια των μεγάλων τραπεζών – Εγκαταλείπουν το Λονδίνο, πού πάνε

Η 29η Μαρτίου αναμένεται να σηματοδοτήσει το σημείο εκκίνησης της διαδικασίας αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν για τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες που αναμένεται επίσης να δρομολογήσουν τη μετακίνηση των δραστηριοτήτων τους από το Λονδίνο σε άλλα οικονομικά κέντρα της Ε.Ε..

Η Φρανκφούρτη και το Δουβλίνο αναδεικνύονται στους πλέον κερδισμένους “παίχτες” από το Brexit. Η Goldman Sachs και η Citigroup είναι μεταξύ των τραπεζών που εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στη γερμανική πόλη, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, ενώ βάσει άλλων πληροφοριών, η Bank of America, η Standard Chartered και η Barclays εξετάζουν ως επιλογή την ιρλανδική πρωτεύουσα, προκειμένου να διατηρήσουντην πρόσβασή τους στην ενιαία αγορά της Ε.Ε..

Οι τράπεζες που φοβούνται σε μεγάλο βαθμό το ενδεχόμενο ενός “σκληρού Brexit”, θέλοντας να διασφαλίσουν ότι θα μπορούν να πωλούν τις υπηρεσίες τους ελεύθερα στην Ε.Ε., προσανατολίζονται στο άνοιγμα νέων ή την επέκταση των γραφείων τους σε άλλες πόλεις εντός της Ένωσης, προτού η Βρετανία αποχωρήσει το 2019. Η Φρανκφούρτη αποτελεί μια φυσική επιλογή, “στεγάζοντας” ήδη την Deutsche Bank, την ΕΚΤ και την BaFin, ενώ το Δουβλίνο, εφαρμόζοντας παρόμοιο κανονιστικό πλαίσιο με εκείνο της Βρετανίας, είναι το μόνο άλλο κέντρο στην Ε.Ε. που έχει τα Αγγλικά σαν επίσημη γλώσσα.

Όσον αφορά στο τι θα σημάνει το Brexit για το Λονδίνο, το think tank Bruegel, μιλώντας με αριθμούς, υπολογίζει πως η βρετανική πρωτεύουσα θα μπορούσε να χάσει 10.000 θέσεις εργασίας στον τραπεζικό κλάδο και 20.000 θέσεις χρηματοοικονομικού χαρακτήρα, αφού οι πελάτες τους αναμένεται να μετακινήσουν assets 1,8 τρισ. ευρώ εκτός της Βρετανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!