Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: BoJ: Πιο θετικές οι εκτιμήσεις για την οικονομία
[Capital]: BoJ: Πιο θετικές οι εκτιμήσεις για την οικονομία

[Capital]: BoJ: Πιο θετικές οι εκτιμήσεις για την οικονομία

Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις περιφερειακές οικονομίες της χώρας η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας, σε μια τριμηνιαία έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα, ενισχύοντας πιθανώς τις αμφιβολίες για τις προοπτικές της πολιτικής δράσης στο προσεχές μέλλον.

Οι διοικητές των περιφερειακών τμημάτων της κεντρικής τράπεζας αναβάθμισαν τις εκτιμήσεις για δύο από τις εννέα περιφέρειες της Ιαπωνίας καθώς η οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει ηπίως. Υποβάθμισαν τις εκτιμήσεις για μία περιοχή.

Πολλοί οικονομολόγοι αναμένουν ότι οι αξιωματούχοι της τράπεζας θα αναβάλλουν την ενίσχυση της οικονομίας με νέα μέτρα, εκτός και αν υπάρξει κάποιου είδους οικονομική κρίση, όπως η απότομη αύξηση του γεν που θα έπληττε τις εξαγωγές.

Η κεντρική τράπεζα τον περασμένο μήνα έθεσε έναν μηδενικό στόχο για τις αποδόσεις των 10ετών κυβερνητικών ομολόγων, για να συμπληρώσει τον στόχο του -0,1% στα βραχυπρόθεσμα επιτόκια, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να εξαλείψει τον αποπληθωρισμό.

Η τράπεζα την ίδια στιγμή έγινε λιγότερο άκαμπτη στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, που σκοπό είχε να δημιουργήσει γρήγορα πληθωρισμό 2%, και αναγνώρισε τη δυσκολία για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, στο να αποτινάξουν την αποπληθωριστική νοοτροπία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!