Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Bloomberg: Τροχοπέδη στην ανάκαμψη της Ελλάδας το “βουνό” των κόκκινων δανείων
[Capital]: Bloomberg: Τροχοπέδη στην ανάκαμψη της Ελλάδας το “βουνό” των κόκκινων δανείων

[Capital]: Bloomberg: Τροχοπέδη στην ανάκαμψη της Ελλάδας το “βουνό” των κόκκινων δανείων

Οι επενδυτές που ειδικεύονται στην αγορά κόκκινων δανείων με έκπτωση μαζεύονται στην Αθήνα για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει αξία στα χαλάσματα που άφησε μια από τις βαθύτερες οικονομικές κρίσεις στην ιστορία, αναφέρει το Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα.

Οι επενδυτές αυτοί θα παρευρεθούν σε ένα συνέδριο που πραγματοποιείται σήμερα για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και αναμένεται να τύχουν θερμής υποδοχής, σημειώνει το πρακτορείο και προσθέτει: οι επενδυτές αυτοί βρίσκονται στο επίκεντρο των σχεδίων της ελληνικής κυβέρνησης για την αναζωογόνηση του τραπεζικού συστήματος το οποίο παραμένει πληγωμένο από τα επισφαλή δάνεια, και ως αποτέλεσμα δεν μπορεί να τροφοδοτήσει τις επιχειρήσεις με τα άκρως αναγκαία κεφάλαια.

Ακόμα και με την οικονομία να οδεύει για το τρίτο έτος ανάπτυξης, ο δανεισμός από τις ελληνικές τράπεζες προς τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σημειώνει πτώση και υποχώρησε 1,4% τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

“Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με εξαιρετική τεχνογνωσία, ισχυρές επιχειρηματικές προτάσεις και έσοδα της τάξης των 30 εκατ. ευρώ ή λιγότερο, είναι σε μεγάλη ανάγκη για χρηματοδότηση”, αναφέρει ο Πέτρος Δούκας, πρόεδρος της Capital Partners SA και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την παροχή των κεφαλαίων είναι η κληρονομία της κρίσης χρέους που ανάγκασε την Ελλάδα να ζητήσει προγράμματα στήριξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!