Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Bloomberg: Δεν χαλαρώνουν οι πιέσεις στις τράπεζες της Σ. Αραβίας
[Capital]: Bloomberg: Δεν χαλαρώνουν οι πιέσεις στις τράπεζες της Σ. Αραβίας

[Capital]: Bloomberg: Δεν χαλαρώνουν οι πιέσεις στις τράπεζες της Σ. Αραβίας

Η Σαουδική Αραβία έχει ακόμη δουλειά να κάνει για να αμβλύνει τις πιέσεις προς το τραπεζικό σύστημα του Βασιλείου.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το επιτόκιο που χρεώνουν οι τράπεζες για να δανείζονται μεταξύ τους, κατέγραψε την μεγαλύτερη αύξηση από τον Αύγουστο, επεκτείνοντας μία τάση που επιβραδύνει τα κέρδη και τον εταιρικό δανεισμό στον μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου παγκοσμίως.

Η αύξηση αυτή αγνοεί την κεντρική τράπεζα, η οποία έχει επιδιώξει να διευκολύνει την πιστωτική κρίση, με την χαλάρωση των ορίων δανεισμού, προσφέροντας νέα εργαλεία δανεισμού και διοχετεύοντας κεφάλαια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, μεταξύ των οποίων 20 δισ. riyals (5,3 δισ. δολάρια) για τα οποία δεσμεύθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου.

“Τα επιτόκια δεν θα υποχωρήσουν εύκολα με μια ένεση ρευστότητας 5 δισ. δολαρίων”, τόνισε ο Γιάννης Σφακιανάκης, διευθυντής οικονομικών ερευνών στο Gulf Research Center Foundation στο Ριάντ.

“Για να μειωθούν, απαιτείται σημαντικές προσπάθειες ενίσχυσης της ρευστότητας. Τα 5 δισ. δολάρια είναι ένα καλό βήμα προς τα εμπρός, αλλά δεδομένου του μεγέθους των assets των τραπεζών της χώρας, θα απαιτούσε αρκετές άλλες ενέσεις ρευστότητας”, τόνισε ο ίδιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!