Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Beige Book (Fed): Μικρή η επίπτωση της εκλογής Trump στην οικονομία
[Capital]: Beige Book (Fed): Μικρή η επίπτωση της εκλογής Trump στην οικονομία

[Capital]: Beige Book (Fed): Μικρή η επίπτωση της εκλογής Trump στην οικονομία

Δεν υπάρχουν σημάδια μετεκλογικής ευφορίας στην τελευταία έκθεση οικονομικών συνθηκών της Federal Reserve, η οποία είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Marketwatch, στο Beige Book που καταρτίζει η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ -μια αξιολόγηση των τοπικών οικονομικών συνθηκών – καταγράφεται μικρή επίπτωση της εκλογής Trump στην οικονομία της χώρας, παρότι οι αγορές αντέδρασαν έντονα ανοδικά στο εκλογικό αποτέλεσμα. Η αξιολόγηση αφορά την περίοδο έως τις 18 Νοεμβρίου.

Όπως διαπιστώνεται στην έκθεση η εικόνα στην αγορά λιανικών πωλήσεων παραμένει μικτή, ενώ παρατηρούνται διάσπαρτα σημάδια που δείχνουν αυξήσεις μισθών στις περισσότερες από τις 12 περιοχές που περιλαμβάνει η έρευνα.

Σημειώνεται ότι οι προσδοκίες για αυξήσεις μισθών από εργαζομένους και οικονομολόγους βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισε να βελτιώνεται η αγορά απασχόλησης. Το ποσοστό ανεργίας μειώνεται σταθερά την τελευταία διετία, ωστόσο αυτό δεν ακολουθείται από ανάλογες αυξήσεις στους μισθούς.

Ακόμα και σε αυτή την έκθεσή, ο ρυθμός αύξησης των μισθών χαρακτηρίζεται “γενικά μετριοπαθής”, ενώ αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Fed.

Συνολικά, το Beige Book κάνει για ακόμη μια φορά λόγο για μέτρια και μετριοπαθή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας την εξεταζόμενη περίοδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!