Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Barclays: Ανάπτυξη 1,4% για την Ελλάδα το 2017 στο καλύτερο σενάριο
[Capital]: Barclays: Ανάπτυξη 1,4% για την Ελλάδα το 2017 στο καλύτερο σενάριο

[Capital]: Barclays: Ανάπτυξη 1,4% για την Ελλάδα το 2017 στο καλύτερο σενάριο

Στις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα και στις προοπτικές της ανάπτυξης αναφέρεται σε σημερινό της note η Barclays, οι οποίες ακόμα και στο καλύτερο σενάριο είναι χαμηλότερες από τον ήδη υποβαθμισμένο στόχο του 1,6% της κυβέρνησης.

Όπως σημειώνει, στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, ο Dijsselbloem ανακοίνωσε ότι υπάρχει συμφωνία σε staff level σχετικά με τις προϋποθέσεις πολιτικής για την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει τώρα μία καθορισμένη λίστα προαπαιτούμενων τα οποία αναμένεται να νομοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση πριν να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν περαιτέρω εκταμιεύσεις. Παρόλο που δεν δόθηκαν επίσημα λεπτομέρειες για τα prior actions, τα βασικά στοιχεία είναι πιθανό να είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, η λειτουργία ηλεκτρονικών δημοπρασιών, ενέργειες στην αγορά εργασίας και τη βιομηχανία, τα κλειστά επαγγέλματα, ο φορολογικός κώδικας (συμπεριλαμβανομένης της ακίνητης περιουσίας) και οι συντάξεις, όπως επισημαίνει η βρετανική τράπεζα.

Το αρχικό σχέδιο ήταν να καταβάλει ο ESM 8,5 δισ. ευρώ (η εμπειρία του παρελθόντος έδειξε ότι μπορεί να κατανεμηθεί σε υποδόσεις), εκ των οποίων τα 6,9 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών εξυπηρέτησης του χρέους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Barclays, η Ελλάδα είναι απίθανο να αντιμετωπίσει προβλήματα αναχρηματοδότησης πριν από τον Ιούλιο του 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!