Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Ατζέντα Eurogroup: Πρώτο θέμα η Ελλάδα αλλά μόνο για “απολογισμό προόδου”
[Capital]: Ατζέντα Eurogroup: Πρώτο θέμα η Ελλάδα αλλά μόνο για “απολογισμό προόδου”

[Capital]: Ατζέντα Eurogroup: Πρώτο θέμα η Ελλάδα αλλά μόνο για “απολογισμό προόδου”

Της Δήμητρας Καδδά

Η Ελλάδα είναι το πρώτο θέμα στο σχέδιο της σχολιασμένης ημερήσιας διάταξης του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, αλλά με στόχο τον “απολογισμό προόδου”, χωρίς σαφή αναφορά για πρόθεση λήψης πολιτικής απόφασης.

Ως μεγάλα θέματα τίθενται το εργασιακό, ο προϋπολογισμός του 2017 αλλά και τα πλεονάσματα έως το 2020. Παράλληλα, συνδέεται η πρόοδος στην αξιολόγηση με τη συζήτηση για το χρέος .

Τη δυσκολία να υπάρξει τελική πολιτική απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας, παρά την πρόοδο, λόγω των μετώπων που παραμένουν, αλλά και την αισιοδοξία του για συνολική λύση εντός του Δεκεμβρίου (μη αποκλείοντας νέο έκτακτο Eurogroup) εξέφρασε χθες αξιωματούχος της ΕΕ ενημερώνοντας για τη σύνοδο. Τα μέτωπα συνδέονται με το εργασιακό (που όπως είπε οδεύει προς πολιτική λύση) αλλά και με τις αποφάσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα και το χάσμα στις απαιτήσεις Βερολίνου – ΔΝΤ που δημιουργεί δημοσιονομικό κενό έως 3,5 δισ. ευρώ περίπου). Πάντως οι αγορές προεξοφλούν λύση η οποία αποτυπώθηκε χθες στην πορεία των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και ο Επίτροπος Μοσκοβισί από την Αθήνα ζήτησε επιτάχυνση με στόχο τεχνική συμφωνία με το ΔΝΤ πριν το τέλος της εβδομάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!