Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Η ασφαλιστική απάτη αντιπροσωπεύει το 10% των αποζημιώσεων για ασφαλίσεις ζημιών
[Capital]: Η ασφαλιστική απάτη αντιπροσωπεύει το 10% των αποζημιώσεων για ασφαλίσεις ζημιών

[Capital]: Η ασφαλιστική απάτη αντιπροσωπεύει το 10% των αποζημιώσεων για ασφαλίσεις ζημιών

Η ασφαλιστική απάτη αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 10% των αποζημιώσεων που καταβάλλονται ετησίως για τις ασφαλίσεις ζημιών. Αυτές κυρίως αφορούν σε εξακριβωμένες περιπτώσεις απατηλών απαιτήσεων αποζημίωσης από ασφαλιστικές εταιρείες. Στην πραγματικότητα, το πλήρες μέγεθος της ασφαλιστικής απάτης είναι άγνωστο. Ακόμη και αν υπήρχε ένας ενιαίος φορέας, επιφορτισμένος με την παρακολούθηση όλων των μορφών της απάτης, το έργο του πρακτικά θα ήταν αδύνατο, καθώς οι μορφές της απάτης είναι ποικίλες και μεταβάλλονται συνεχώς. Ωστόσο η ασφαλιστική αγορά οργανώνεται απέναντι στο φαινόμενο.

Αυτό υπογράμμισε η γενική διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Μαργαρίτα Αντωνάκη, σε ενημερωτική εκδήλωση της Ένωσης για την ασφαλιστική απάτη.

Η ασφαλιστική απάτη στην Ελλάδα

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η κ. Αντωνάκη ανέφερε, ότι με βάση την αποτίμηση των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που έλαβαν μέρος στην έρευνα που πραγματοποίησε πρόσφατα η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, το οικονομικό όφελος από την εξακρίβωση των απατηλών απαιτήσεων αποζημίωσης αυξήθηκε κατά 20,7% κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης περιόδου 2013-2014 (από 3,8 εκατ. ευρώ το 2013 σε 4, 6 εκατ. ευρώ το 2014).

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά 2,4% το οικονομικό όφελος ανά εξακριβωμένη περίπτωση απάτης (μέσος όρος): από 2.237 ευρώ 2013, σε 2.290 ευρώ το 2014.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!