Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Αρνητικό γύρισμα και συσσώρευση για το Χρηματιστήριο Αθηνών
[Capital]: Αρνητικό γύρισμα και συσσώρευση για το Χρηματιστήριο Αθηνών

[Capital]: Αρνητικό γύρισμα και συσσώρευση για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Της Αλεξάνδρας Τόμπρα
Ήπια πτωτικά “γύρισε” το χρηματιστήριο Αθηνών, με τους traders να προχωρούν σε επιλεκτική διόρθωση και ενθυλάκωση κερδών, μετά από την αναρρίχηση του γενικού δείκτη έως και τις 826 μονάδες.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,19% στις 819,68 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 31,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 29,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,09% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.170,37 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,90% στις 1.056,67 μονάδες.
Μετά τη διάσπαση των 800 μονάδων, το ΧΑ έχει επιδείξει ιδιαίτερες αντοχές για την κατοχύρωση της παρουσίας του στην “100άδα” του “8″, με τους αναλυτές να δείχνουν ικανοποίηση για τη μικρή στάση που καταγράφεται σήμερα στην αγορά. Άλλωστε, η αφομοίωση των επιπέδων, ακόμη και αν αυτή συνοδευτεί με ολιγοήμερη συσσώρευση, είναι ευκταία από μεγάλη μερίδα αναλυτών, προκειμένου οι άμυνες να χτιστούν πάνω από τις 800 μονάδες.
Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, ο τζίρος και η ειδησεογραφική συχνότητα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, με την αγορά να δείχνει ότι παίρνει “ανάσες” μετά από την πρόσφατη άνοδό της. Δείγματα άλλωστε αυτής της κίνησης έχει δείξει ήδη ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος προπορεύεται των εξελίξεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!