Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Αψιμαχίες αγοραστών – πωλητών φέρνουν νευρικότητα στο Χρηματιστήριο
[Capital]: Αψιμαχίες αγοραστών – πωλητών φέρνουν νευρικότητα στο Χρηματιστήριο

[Capital]: Αψιμαχίες αγοραστών – πωλητών φέρνουν νευρικότητα στο Χρηματιστήριο

Της Αλεξάνδρας Τόμπρα
Με έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμου κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να ισορροπήσει τις πιέσεις που εκδηλώνονται για ακόμη μία φορά στον πολύπαθο τραπεζικό κλάδο.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,01% στις 755,64 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,02% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.981,02 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,52% στις 798,26 μονάδες.
Η αγορά προσπαθεί να αποτυπώσει την ήπια βελτίωση που έδειξαν τα αποτελέσματα των εισηγμένων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, χωρίς όμως να “ξεχνά” και τα προβλήματα που την έχουν οδηγήσει να χάσει το 8,5% της αξίας της τον Σεπτέμβριο. Πολλές εισηγμένες δίνουν κάποια ερείσματα, αλλά η νευρικότητα για την επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων, κυρίως του τραπεζικού κλάδου, δεν λείπει.

Όπως αναφέρει σήμερα η Merit, η πρώτη συνολική εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων δείχνει βελτιωμένη σε επίπεδο κύκλου εργασιών και καθαρής κερδοφορίας, ενώ περίπου στάσιμη καταγράφεται η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA). Οι επόμενες 2-3 συνεδριάσεις ενδεχομένως να κρίνουν την βραχυπρόθεσμη πορεία του Γενικού Δείκτη, ενώ γενικότερα αναμένει και χαμηλότερους τζίρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!