Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Από σήμερα έως τις 7 Δεκεμβρίου οι… cyber εκπτώσεις
[Capital]: Από σήμερα έως τις 7 Δεκεμβρίου οι… cyber εκπτώσεις

[Capital]: Από σήμερα έως τις 7 Δεκεμβρίου οι… cyber εκπτώσεις

της Αλεξάνδρας Γκίτση
Όσα ξόδεψαν οι Έλληνες καταναλωτές για e-αγορές όλο το 2014, δαπάνησαν οι Αμερικανοί καταναλωτές την περασμένη Δευτέρα, στη Cyber Monday, η οποία παρά τους φόβους αναλυτών ότι θα ήταν “υποτονική” έσπασε στην κυριολεξία τα “ταμεία”, αφού οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 3,36 δισ. ευρώ, δηλαδή ήταν αυξημένες κατά 12,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο πριν.
Σίγουρα τα ελληνικά online καταστήματα δεν πάνε να “χτυπήσουν” τη φετινή cyber εκπτωτική εβδομάδα τέτοιο τζίρο, ελπίζουν όμως ότι θα είναι καλύτερη από την περσινή, όπου οι πωλήσεις είχαν αυξηθεί κατά 49,7% σε σχέση με το 2014.
Το γεγονός πάντως ότι η φετινή εκπτωτική εβδομάδα των online καταστημάτων, που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται στις 7 Δεκεμβρίου, έρχεται λίγες ημέρες μετά την ελληνική Black Friday , έχει δημιουργήσει προβληματισμό για το αν και κατά πόσο θα επαναληφθεί η περσινή ποσοστιαία άνοδος των e-πωλήσεων.
Όχι άδικα, αφού η ελληνική Black Friday , η οποία μπορεί να μην ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε ήταν όμως η πιο επιτυχημένη εμπορικά την τελευταία εξαετία “τράβηξε” από την αγορά ρευστό.
Βέβαια η φετινή Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου κάνει ποδαρικό σήμερα 1η του μήνα, όπου έχουν πληρωθεί οι δημόσιοι υπάλληλοι και μερίδα των ιδιωτικών υπαλλήλων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!