Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Αντιμέτωπες με “ξαφνικό θάνατο” πάνω από 80.000 επιχειρήσεις
[Capital]: Αντιμέτωπες με “ξαφνικό θάνατο” πάνω από 80.000 επιχειρήσεις

[Capital]: Αντιμέτωπες με “ξαφνικό θάνατο” πάνω από 80.000 επιχειρήσεις

Ενώπιος ενωπίω όχι μόνο με τους πιστωτές τους και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν προς αυτούς, αλλά και με τη σκληρή πραγματικότητα, η οποία για το 20% των περιπτώσεων θα σημάνει ξαφνικό θάνατο, θα βρεθούν λίαν συντόμως 400.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας, μπορεί να υπόσχεται ακόμη και “κούρεμα” των οφειλών που έχουν οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τους Προμηθευτές και τους Εργαζομένους, ωστόσο όπως όλοι γνωρίζουμε ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

“Κλειδί” η βιωσιμότητα για εξεύρεση λύσης

Και εξηγούμαστε. Για να μπορέσει μια επιχείρηση (μικρή, μεσαία ή μεγάλη) ή ένας ελεύθερος επαγγελματίας να ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του με τους πιστωτές του μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να κριθεί βιώσιμος (σ.σ. με τυποποιημένες διαδικασίες για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις βάσει συγκεκριμένων αριθμοδεικτών (έσοδα, έξοδα, EBITDA, περιουσία, κ.ά. και από ανεξάρτητο εκτιμητή για τις μεγάλες). Στην περίπτωση που δεν κριθεί βιώσιμος, αφενός δεν θα μπορέσει να ενταχθεί στη ρύθμιση, που ετοιμάζεται από το υπουργείο και πρόκειται να παρουσιαστεί στους “θεσμούς” στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, και αφετέρου θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση με συνοπτικές διαδικασίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!