Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Ο άνθρωπος που προέβλεψε την κατάρρευση του πετρελαίου, τώρα λέει ότι θα φτάσει τα $100
[Capital]: Ο άνθρωπος που προέβλεψε την κατάρρευση του πετρελαίου, τώρα λέει ότι θα φτάσει τα $100

[Capital]: Ο άνθρωπος που προέβλεψε την κατάρρευση του πετρελαίου, τώρα λέει ότι θα φτάσει τα $100

Τα δύσκολα για το πετρέλαιο είναι πίσω. Οι “αρκούδες” έχουν εγκαταλείψει την αγορά του μαύρου χρυσού, δηλώνει ο oil expert Tom Kloza. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που είχε προβλέψει την κατάρρευση του αργού το 2015 και πλέον δεν αποκλείει άνοδο της τιμής του σε τριψήφιο νούμερο.

“Οποιαδήποτε τιμή ανάμεσα στα 70 και 100 δολάρια αυτή την στιγμή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση υπερβολή”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος μιλώντας στο CNBC.

Μάλιστα, ο βετεράνος “παίκτης” της αγοράς πετρελαίου και επικεφαλής αναλυτής της Oil Price Information Service (OPIS) κάνει λόγο για… επέλαση των ταύρων στην αγορά του πετρελαίου. Ο ίδιος αποδίδει την εξαιρετικά αισιόδοξη πρόβλεψή του στη σειρά γεωπολιτικών κινδύνων που βαίνουν κλιμακούμενοι, όπως μια πιθανή στρατιωτική απάντηση των ΗΠΑ σε ενδεχόμενη επαναφορά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, καθώς και στην κατάρρευση της παραγωγής πετρελαίου της Βενεζουέλας εν μέσω ενίσχυσης της παγκόσμιας ζήτησης.

“Ήταν αρκετά ήρεμα τα γεωπολιτικά την περίοδο μέχρι αυτό το τρίμηνο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Kloza, ο οποίος άλλαξε την στάση του απέναντι στο πετρέλαιο έξι περίπου εβδομάδες πριν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους “ταύρους” της αγοράς συγκαταλέγεται και η Bank of America Merill Lynch, η οποία σε πρόσφατη έκθεσή της δεν απέκλειε την άνοδο της τιμής του πετρελαίου πάνω από τα 100 δολάρια μέχρι το 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!