Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Ανοδική κίνηση για τη Wall Street
[Capital]: Ανοδική κίνηση για τη Wall Street

[Capital]: Ανοδική κίνηση για τη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street , με το κλίμα να επηρεάζεται θετικά από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το χρονοδιάγραμμα τερματισμού του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός Dow Jones πραγματοποίησε μίνι “άλμα” 100 μονάδων, με την μετοχή της Disney να οδηγεί την “κούρσα” της ανόδου.

Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο, ωστόσο η προσοχή στράφηκε στην έναρξη σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Ειδικότερα, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει το ύψος των καθαρών αγορών που διενεργεί στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού (asset purchase programme – APP), το οποίο επί του παρόντος ανέρχεται σε 30 δισ. ευρώ μηνιαίως, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2018. Το Διοικητικό Συμβούλιο προβλέπει ότι μετά τον Σεπτέμβριο του 2018, με την επιφύλαξη εισερχόμενων στοιχείων που να επιβεβαιώνουν τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές του Διοικητικού Συμβουλίου για τον πληθωρισμό, το ύψος των μηνιαίων καθαρών αγορών στοιχείων ενεργητικού θα μειωθεί σε 15 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2018, μετά το οποίο θα λήξουν οι καθαρές αγορές .

Την Τετάρτη η Fed προχώρησε σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ έστειλε σήμα για άλλες δύο αυξήσεις φέτος, κάτι που οδήγησε σε απώλειες τη Wall Street.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!