Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Ανησυχία των ελληνικών επιχειρήσεων για το μέλλον τους βλέπει η ΕΣΕΕ
[Capital]: Ανησυχία των ελληνικών επιχειρήσεων για το μέλλον τους βλέπει η ΕΣΕΕ

[Capital]: Ανησυχία των ελληνικών επιχειρήσεων για το μέλλον τους βλέπει η ΕΣΕΕ

Ανησυχία των ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των “micro” για την πορεία του κύκλου εργασιών, των επενδύσεων, των παραγγελιών και της γενικότερης κατάστασής τους εν γένει, καταγράφουν τα, μέχρι τώρα, στοιχεία που συγκεντρώνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας για την Ετήσια Έκθεση του Ελληνικού Εμπορίου (ΕΕΕΕ 2016). Τα οριστικά δεδομένα θα δημοσιευτούν στις 30 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΕΕ , στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν διεξοδικά ήταν και το διαφοροποιημένο κλίμα της ελληνικής αγοράς από αυτό που παρουσιάζει το Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο για τις ΜμΕ-Β’ εξάμηνο του 2016.

Πιο αναλυτικά:

Η ΕΣΕΕ συνέβαλε στη δημιουργία του Βαρομέτρου, αποστέλλοντας στην ευρωπαϊκή οργάνωση των μικρομεσαίων-UEAPME επικαιροποιημένα στοιχεία για τον κλάδο του εμπορίου. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ, η δομή του Βαρομέτρου είναι τέτοια, ώστε να μην απεικονίζονται με τη βαρύτητα που απαιτείται τα προβλήματα και οι προκλήσεις των ΜμΕ στην Ελλάδα.

“Σημειώνεται, πάντως ότι το Βαρόμετρο κάνει ειδική μνεία στη διαφοροποίηση των επιδόσεων και στην ετερογένεια μεταξύ βορείων και νοτίων χωρών, αλλά εκ της φύσεώς του δεν κάνει ξεχωριστή αναφορά στις συντριπτικές πιέσεις που έχουν ασκηθεί σωρευτικά τα τελευταία οκτώ χρόνια στο ελληνικό επιχειρείν και, ειδικότερα, στο εμπόριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!