Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: “Ανησυχεί” την Fitch η άνοδος του λαϊκισμού
[Capital]: “Ανησυχεί” την Fitch η άνοδος του λαϊκισμού

[Capital]: “Ανησυχεί” την Fitch η άνοδος του λαϊκισμού

Η άνοδος του λαϊκισμού που παρατηρήθηκε στην ψηφοφορία για το Brexit και τη νίκη του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, φαίνεται πιθανό να οδηγήσει τις διαρθρωτικές πολιτικές προς την κατεύθυνση του οικονομικού εθνικισμού, προειδοποιεί η Fitch Ratings.

Όπως επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της απελευθέρωση του εμπορίου και της διεθνούς εργασιακής μετανάστευσης, ενώ την ίδια στιγμή οι εκλογικές εκδηλώσεις δυσαρέσκειας πιέζουν τους ηγέτες στις προηγμένες οικονομίες να υιοθετήσουν πιο χαλαρές δημοσιονομικές πολιτικές.

“Μακροπρόθεσμα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο αυξημένος εμπορικός προστατευτισμός και οι ασθενέστερες μεταναστευτικές ροές θα πλήξουν την ανάπτυξη στις προηγμένες οικονομίες. Ωστόσο βραχυπρόθεσμα, είναι πιθανό η στροφή προς την δημοσιονομική ανάκαμψη θα είναι ο κυρίαρχος παράγοντας”, αναφέρει ο Brian Coulton, επικεφαλής οικονομολόγος της Fitch .

Ο ίδιος πρόσθεσε πως “έχουμε αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη του 2017 ανοδικά, καθώς οι ΗΠΑ τώρα αναμένεται να βιώσουν μια σημαντική δημοσιονομική ενίσχυση, αν και πολύ μικρότερη από αυτή καθορίστηκε στις προεκλογικές προτάσεις του Trump”.

Ο Coulton επισήμανε πως μια σημαντική επίπτωση της στροφής προς την δημοσιονομική χαλάρωση, είναι ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν είναι πλέον μόνες στο να παρέχουν μακροοικονομική πολιτική τόνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!