Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Α. Ανδρεάδης: Δεν πιάνουμε το στόχο των εσόδων στον τουρισμό
[Capital]: Α. Ανδρεάδης: Δεν πιάνουμε το στόχο των εσόδων στον τουρισμό

[Capital]: Α. Ανδρεάδης: Δεν πιάνουμε το στόχο των εσόδων στον τουρισμό

Δεν υλοποιείται ο στόχος των τουριστικών εσόδων, σε αντίθεση με τις αφίξεις, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης στην εναρκτήρια ομιλία του στο 15ο συνέδριο του Συνδέσμου. Παράλληλα στον αέρα βρίσκονται οι επενδύσεις που απαιτεί ο Τουρισμός για να αυξήσει την ανταγωνιστικοτητά του (τρια δις. ευρώ επενδύσεις ετησίως σε υποδομές) εξαιτίας της υπερφορολόγησης του κλάδου και του οικονομικού κλίματος.

“Τρία μνημόνια τα οποία έχουν αλλάξει ριζικά την ελληνική οικονομία και την κοινωνία, δυστυχώς προς το χειρότερο. Την ώρα, όμως, που όλη η χώρα κλυδωνίζεται εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, ο μοναδικός τομέας της ελληνικής οικονομίας ο οποίος συνέχισε να αναπτύσσεται, υποστηρίζοντας ουσιαστικά την επιβίωση της χώρας, ήταν ο ελληνικός τουρισμός . Και αυτό συνέβη διότι η προσπάθεια όλων των επιχειρήσεων ήταν μονόδρομος.

Ξεπεράσαμε τον στόχο αφίξεων σχεδόν 5 χρόνια νωρίτερα, όμως δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε τις απαιτούμενες επενδύσεις, ώστε να δημιουργήσουμε νέες, υψηλού επιπέδου υποδομές και να ανανεώσουμε τις υπάρχουσες. Δεν καταφέραμε επίσης να επιτύχουμε τον στόχο των εσόδων και αυτό γιατί η συνεχής μάχη των τουριστικών επιχειρήσεων να προσελκύσουν μερίδιο από άλλες αγορές, η αλλαγή στην καταναλωτική συμπεριφορά των τουριστών, η μείωση της μέσης παραμονής και διάφοροι άλλοι λόγοι, μας κράτησαν μακριά από τον στόχο” τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!