Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Αναβαθμίζει σύσταση και τιμή στόχο της Aegean η Euroxx
[Capital]: Αναβαθμίζει σύσταση και τιμή στόχο της Aegean η Euroxx

[Capital]: Αναβαθμίζει σύσταση και τιμή στόχο της Aegean η Euroxx

Σε αναβάθμιση της σύσταση, σε overweight, και της τιμής στόχου της Aegean, στα 10 ευρώ, από 8 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Euroxx, μετά και τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το γ’ 3μηνο του 2017.

Σύμφωνα με τη Euroxx, η Aegean επιβεβαίωσε την θετική τάση των μεγεθών της, με την εκτίμηση τώρα για το 2017 να υπερβαίνει το guidance της διοίκησης. Η Euroxx πλέον αναμένει τα ΕΒΤ του έτους να αυξηθούν κατά 59% στα 81,9 εκατ. ευρώ, με μέρισμα 0,56 ευρώ ανά μετοχή, μέγεθος που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση της τάξεως του 7,1%.

Επίσης, η Euroxx αναβάθμισε την εκτίμησή της για τα EBITDA του 2018 και 2019 κατά 28-36%, αντανακλώντας καταλύτες όπως α) περισσότερα αεροσκάφη, υψηλότερους συντελεστές και ελαφρώς καλύτερες αποδόσεις εσόδων, χάρη στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του δυναμικού, της τοπικής ζήτησης, του ήπιου ανταγωνισμού και των επιτυχημένων εμπορικών πολιτικών και β) υψηλότερες παραδοχές του λειτουργικού κόστους για αυξημένη συντήρηση, διανομή, μίσθωση και άλλα έξοδα.

Οι νέες εκτιμήσεις της Euroxx αντικατοπτρίζουν την ύπαρξη των θετικών επιχειρησιακών καταλυτών που επικράτησαν φέτος σε συνδυασμό με την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης του ομίλου στην ευρωπαϊκή αγορά, η οποία προσφέρει αυξημένη προσβασιμότητα σε βασικές τουριστικές αγορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!