Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Αμφίβολη η συμφωνία έως τις 25/03 – Τριπλή άφιξη θεσμών στην Αθήνα
[Capital]: Αμφίβολη η συμφωνία έως τις 25/03 – Τριπλή άφιξη θεσμών στην Αθήνα

[Capital]: Αμφίβολη η συμφωνία έως τις 25/03 – Τριπλή άφιξη θεσμών στην Αθήνα

Της Δήμητρας Καδδά
Αυτό που δεν ήθελαν οι υπουργοί Οικονομικών να συμβεί ήταν να προκύψει ξανά θέμα “Ελλάδα “, την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία για το Brexit, αποκαλύπτονται οι οικονομικοί τριγμοί ανά την Ευρώπη και επιχειρείται μία συμφωνία για τη μελλοντική αρχιτεκτονική της Ε.Ε.. Ωστόσο, αυτό συνέβη.

Αποδείχθηκε πως η συμφωνία για την δεύτερη μετά – προγραμματική αξιολόγηση δεν ήταν εύκολη υπόθεση, γεγονός που προκάλεσε δυσφορία ειδικά εκ μέρους ορισμένων κρατών όπως η Ισπανία και η Γερμανία. Το ζήτημα πλέον είναι να ικανοποιηθεί το νέο “τελεσίγραφο” που έδωσε το Eurogroup προς την κυβέρνηση.

Ο κίνδυνος νέας καθυστέρησης
Ωστόσο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, προς το παρόν η πλήρης ολοκλήρωση των –τουλάχιστον- πέντε προαπαιτούμενων που απομένουν (επί συνόλου 16 υποχρεώσεών που έληξαν το 2018) πριν από την 25η Μαρτίου παραμένει αμφίβολη. Ο λόγος για το νέο ορόσημο που αν επιτευχθεί, μπορεί να διασφαλίσει μία “ομαλή” και θετική απόφαση για το χρέος τον Απρίλιο.

Αλλά και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της ΕΡΤ άφησε να εννοηθεί ότι μία απόφαση για το χρέος τον Απρίλιο δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη , ενώ ζήτησε εργασία από όλους για να διασφαλιστεί.

Έρχονται οι θεσμοί στην Αθήνα
Πάντως, τις τηλε-διαπραγματεύσεις και τις ανταλλαγές “προτάσεων”, διαδέχονται οι δια ζώσης επαφές για τον έλεγχο της κατάστασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!