Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Alpha Bank: Στόχος η μείωση των NPLs κατά 48% και των NPEs κατά 36%
[Capital]: Alpha Bank: Στόχος η μείωση των NPLs κατά 48% και των NPEs κατά 36%

[Capital]: Alpha Bank: Στόχος η μείωση των NPLs κατά 48% και των NPEs κατά 36%

Της Νένας Μαλλιάρα

Αισιόδοξη για την έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία θα ξεκλειδώσει πολλές θετικές εξελίξεις για τη χώρα, εμφανίστηκε η διοίκηση της Alpha Bank στους ξένους αναλυτές κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου.

Όπως αναφέρθηκε, τα στοιχεία δείχνουν ανάκαμψη της Οικονομίας. Ωστόσο, η σταθεροποίησή της θα κριθεί από την γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η οποία είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ενεργοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, για τη συμμετοχή της χώρας στο QE, για την άρση των capital controls κάποια στιγμή εντός του 2017, για την έξοδο στις διεθνείς αγορές προς τα τέλη του 2017 και για τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου από το 2018 και ύστερα.

Για το 2017 η διοίκηση της Alpha Bank προέβλεψε ανάπτυξη άνω του 2% υπό την προϋπόθεση της έγκαιρης ολοκλήρωσης της β΄ αξιολόγησης. Ωστόσο, επισήμανε την ύπαρξη αυξημένων κινδύνων από το δημοψήφισμα στην Ιταλία, αλλά και τις εκλογές του 2017 στη Γερμανία. Η μείωση των αποδόσεων των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου δείχνει, σύμφωνα με τη διοίκηση της Alpha Bank, ότι αρχίζει να αποκαθίσταται η επενδυτική εμπιστοσύνη και είναι αυξημένες οι προσδοκίες για έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!