Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Alpha Bank: Οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του 2017 και οι κίνδυνοι
[Capital]: Alpha Bank: Οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του 2017 και οι κίνδυνοι

[Capital]: Alpha Bank: Οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του 2017 και οι κίνδυνοι

Σε έναν σύντομο απολογισμό του 2016 για την πορεία της ελληνικής οικονομίας προχωράει, στο τελευταίο οικονομικό της δελτίο, η Alpha Bank, παραθέτοντας παράλληλα τις προβλέψεις της για το 2017.

Συγκεκριμένα, για το τρέχον έτος, η τράπεζα “βλέπει” εύθραυστη ανάκαμψη, διατυπώνοντας μια σειρά από προϋποθέσεις, προκειμένου να επαληθευτεί η εκτίμηση της Κομισιόν για ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο αυτό, η Alpha Bank κάνει μνεία και στη συμβολή που θα έχει η έγκαιρη ολοκλήρωσης της β’ αξιολόγησης, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης, κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο για την προσέλκυση επενδύσεων – καθοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη.

Πάντως, οι αναλυτές προειδοποιούν και για κινδύνους που θέτουν εν αμφιβόλω την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας: Πρώτον, η συνεχιζόμενη δημοσιονομική προσαρμογή που δίνει έμφαση στο σκέλος των φορολογικών εσόδων, δεύτερον οι εξωτερικοί κίνδυνοι που επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία και αναπόφευκτα και την ελληνική.

Αναλυτικότερα, αναφερόμενη στις χειμερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η τράπεζα αναφέρει ότι η Κομισιόν διατηρεί την εκτίμησή της ότι η οικονομία θα αυξηθεί κατά 2,7% το 2017, λόγω ενίσχυσης της ιδιωτικής κατανάλωσης και των επενδύσεων, ενώ και ο εξωτερικός τομέας θα συμβάλει θετικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!