Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Alpha Bank – Conf. Call: H επενδυτική εμπιστοσύνη αρχίζει να αποκαθίσταται
[Capital]: Alpha Bank – Conf. Call: H επενδυτική εμπιστοσύνη αρχίζει να αποκαθίσταται

[Capital]: Alpha Bank – Conf. Call: H επενδυτική εμπιστοσύνη αρχίζει να αποκαθίσταται

H επενδυτική εμπιστοσύνη αρχίζει να αποκαθίσταται όπως δείχνει η πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, σημείωσε η διοίκηση της Alpha Bank κατά την τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι η τράπεζα πούλησε στην ΕΚΤ ομόλογαEFSF 1,4 δισ. ευρώ. Η ονομαστική αξία των εναπομεινάντων ομολόγων EFSF ανέρχεται στα 2,9 δισ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, σημειώθηκε ότι ο όμιλος κατέγραψε κέρδος 50 εκατ. ευρώ απο τη μείωση των ομολόγων του Πυλώνα ΙΙ κατά 7,9 δισ. ευρώ στο διάστημαΣεπτεμβρίου 15 – Σεπτεμβρίου 16.

Σχετικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αναφέρθηκε ότι στόχος είναι η μείωσή τους κατά 48% και των μη εξυπηρετουμένων ανοιγμάτων κατά 36% μέχρι τα τέλη 2019. Η μείωση των κόκκινων δανείων εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί από την εφαρμογή μακροπροθέσμων ρυθμίσεων και όπου αυτές δεν αποδώσουν, απο ρευστοποιήσειςεξασφαλίσεων και πωλήσειςδανείων.

Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε ότι η επιτυχία του στόχου μείωσης των κόκκινων δανείων εξαρτάται απο το μακροοικονομικό περιβάλλον και την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο διαχείρισης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!