Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Αλλάζουν οι τιμές βιταμινών- φαρμάκων από Γενάρη
[Capital]: Αλλάζουν οι τιμές βιταμινών- φαρμάκων από Γενάρη

[Capital]: Αλλάζουν οι τιμές βιταμινών- φαρμάκων από Γενάρη

Άρδην αλλάζει σε περίπου ένα μήνα από τώρα η αγορά των βιταμινών και των φαρμάκων για τα οποία για την αγορά τους δεν χρειάζεται ιατρική συνταγή, καθώς από 1/01/2017 καταργείται το “πλαφόν” ανώτατης τιμής που θα ισχύει μέχρι φέτος και η τιμολόγησή τους απελευθερώνεται. Αυτό σημαίνει πως η αξία τους θα διαμορφώνεται από τις εταιρείες, με βάση την υφιστάμενη ζήτηση και τον ανταγωνισμό.

Το αν τα σκευάσματα αυτά θα γίνουν πιο φθηνά ή… θα ακριβύνουν είναι το μεγάλο ζητούμενο. Από τη μια πλευρά οι φαρμακοποιοί επιμένουν πως η απουσία ανώτατου πλαφόν θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιβάρυνση για στην τσέπη των καταναλωτών, υποστηρίζοντας πως παρασκευάστριες εταιρείες των οποίων τα σκευάσματα είχαν πάρει χαμηλή τιμή από τον ΕΟΦ θα προχωρήσουν ευκολότερα σε αυξήσεις. Στον αντίποδα, στελέχη από το χώρο των φαρμακευτικών υποστηρίζουν πως δεν προτίθεται να διακινδυνεύσουν ενδεχόμενη συρρίκνωση μεριδίων σε περίπτωση αλλαγής των τιμών, ειδικά για σκευάσματα ευρείας χρήσης και υψηλού ανταγωνισμού, όπως είναι τα παυσίπονα, τα αναλγητικά, τα σκευάσματα για το κρυολόγημα, γνωστά στους καταναλωτές.

Ο χρόνος που απελευθερώνεται η διατίμηση των μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων συμπίπτει και με την είσοδο φαρμάκων στις αλυσίδες λιανικής, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο μηνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!