Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Αλαλούμ με τα αναδρομικά των συνταξιούχων
[Capital]: Αλαλούμ με τα αναδρομικά των συνταξιούχων

[Capital]: Αλαλούμ με τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Εντείνεται μέρα με την ημέρα, αντί να αναχαιτίζεται, η σύγχυση που έχει προκληθεί με το αν θα επιστραφούν οι αντισυνταγματικές –σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας – περικοπές τις οποίες υπέστησαν οι συνταξιούχοι την περίοδο 2011-2012.

Και αυτό, ενώ συνεχίζεται η ασάφεια σε σχέση με την τύχη των σημερινών τους αποδοχών, καθώς δεν έχει ξεκαθαρισθεί το αν θα εφαρμοσθούν οι περικοπές (τις οποίες ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση το 2017) από την 1η Ιανουαρίου 2019 .

Έτσι την ίδια στιγμή που οι συνταξιούχοι δεν ξέρουν τι ποσό θα δουν στους λογαριασμούς τους σε ενάμιση μήνα από σήμερα (καθώς οι συντάξεις Ιανουαρίου θα καταβληθούν στις 19 και 21 Δεκεμβρίου), καταθέτουν μαζικά αιτήσεις στον ΕΦΚΑ για να πάρουν πίσω τα “κομμένα” από το… 2011-12 ποσά από τις συντάξεις τους. Η δε κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει ούτε τι θα γίνει με τα αναδρομικά, αλλά ούτε και με.. τα τρέχοντα ποσά τα οποία παίρνουν για σύνταξη οι δικαιούχοι τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περισσότερες από 150.000 είναι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις προς τον ΕΦΚΑ με αντικείμενο την επιστροφή των αναδρομικών.

Το “παράδοξο” είναι πως αν και ο εποπτευόμενος από την κυβέρνηση ΕΦΚΑ κάνει δεκτές τις εν λόγω αιτήσεις (μάλιστα έχει ανοίξει και σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα), η κυβέρνηση η ίδια δεν έχει ξεκαθαρίσει αν αυτές οι αιτήσεις μπορούν να έχουν υλικό αντίκρισμα, δηλαδή αν εκείνοι τις οποίες τις κάνουν, θα ικανοποιηθούν λαμβάνοντας τα αναδρομικά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!