Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Αλ. Παπαδόπουλος: Με 124% φωνάζουμε, με 154% γιορτάζουμε
[Capital]: Αλ. Παπαδόπουλος: Με 124% φωνάζουμε, με 154% γιορτάζουμε

[Capital]: Αλ. Παπαδόπουλος: Με 124% φωνάζουμε, με 154% γιορτάζουμε

“Παράδοξα” στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και θεσμών για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους βλέπει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και μέλος της “Δημοκρατικής Ευθύνης” Αλέκος Παπαδόπουλος . Ο κ. Παπαδόπουλος διερωτάται πώς γίνεται το ελληνικό χρέος να μειωθεί στο 154% του ΑΕΠ και να το θεωρούν κυβέρνηση και δανειστές βιώσιμο, ενώ το 2010, τότε που χρεοκόπησε η χώρα, το χρέος ήταν μόνο στο 124%.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του με ιδιαίτερο νόημα στο Capital.gr, σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κ. Αλέκος Παπαδόπουλος , ανέφερε τα εξής:

“Θα ήθελα να επισημάνω μία παραδοξότητα που αφορά στην αναμενόμενη και πιθανή μείωση του χρέους από τους εταίρους κατά 21% περίπου. Πώς γίνεται το ελληνικό χρέος να μειωθεί στο 154% του ΑΕΠ και να το θεωρούν κυβέρνηση και δανειστές βιώσιμο, ενώ το 2010, τότε που χρεοκόπησε η χώρα, το χρέος ήταν μόνο στο 124%;

Η σημερινή κυβέρνηση μαζί με όλο τον συνοδεύονται λαϊκισμό, κατηγορεί ακόμα και σήμερα τους τότε υπεύθυνους ότι έπρεπε η χώρα να είχε περικόψει σημαντικά το χρέος για να ήταν βιώσιμο. Με 124% φωνάζουμε, με 154% γιορτάζουμε.

Το ίδιο ερώτημα βέβαια αφορά και τους δανειστές, οι οποίοι επισήμως έχουν θέσει όριο βιωσιμότητας στο 120%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!