Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Αλ. Χαρίτσης: Φέρνουμε άμεσα νομοσχέδιο για θέματα εποπτείας της αγοράς
[Capital]: Αλ. Χαρίτσης: Φέρνουμε άμεσα νομοσχέδιο για θέματα εποπτείας της αγοράς

[Capital]: Αλ. Χαρίτσης: Φέρνουμε άμεσα νομοσχέδιο για θέματα εποπτείας της αγοράς

Της Μαρίας Νταλιάνη

Νομοσχέδιο με το οποίο θα ρυθμίζονται θέματα Εποπτείας της αγοράς και των ελέγχων θα φέρει άμεσα το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλ. Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου “Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις” υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο αυτό, μαζί με το νομοσχέδιο “Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις” το οποίο ψηφίστηκε ήδη, αποτελούν συμπληρωματικές διατάξεις σχετικά με την αδειοδότηση επιχειρήσεων. Και οι δύο αυτοί νόμοι υπενθυμίζεται ότι αποτελούν μέρος του νομοθετικού πακέτου των προαπαιτούμενων της β’ αξιολόγησης και ενσωματώνουν πολλά στοιχεία της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.

Ο κ. Χαρίτσης αφού υπενθύμισε ότι ο νόμος για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας αφορά κυρίως Τουριστικά καταλύματα, καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος και Μονάδες Τροφίμων και Ποτών , επισήμανε ότι σύντομα με Κοινή Υπουργική Απόφαση θα καθοριστεί και το πλαίσιο για την αδειοδότηση εξορυκτικών δραστηριοτήτων και logistics.

Για το σκοπό αυτό υπάρχει σχετική “εξουσιοδοτική διάταξη” στο νομοσχέδιο για το θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!