Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: “Αγνοεί” τις πολιτικές εξελίξεις ο Kospi της Νότιας Κορέας
[Capital]: “Αγνοεί” τις πολιτικές εξελίξεις ο Kospi της Νότιας Κορέας

[Capital]: “Αγνοεί” τις πολιτικές εξελίξεις ο Kospi της Νότιας Κορέας

Διορθωτικά κινήθηκε σήμερα για δεύτερη συνεχή ημέρα ο ιαπωνικός Nikkei μετά το επταήμερο ράλι της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές επιδίδονται σε κατοχύρωση κερδών παρά τα στοιχεία που δείχνουν σταθεροποίηση της οικονομίας. Ειδικότερα, ο Nikkei υποχώρησε κατά 0,27% στις 18.307 μονάδες.

Ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης ανεργίας της Ιαπωνίας παρέμεινε σταθερός στο 3% τον Οκτώβριο, ενώ οι δαπάνες των νοικοκυριών υποχώρησαν κατά 0,4% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, καταγράφοντας ωστόσο μικρότερη των εκτιμήσεων πτώση καθότι οι αναλυτές την τοποθετούσαν στο 0,6%.

Στο μεταξύ, μικτή εικόνα καταγράφεται στην υπόλοιπη Ασία, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα κινείται σταθεροποιητικά αγνοώντας επιδεικτικά το σκάνδαλο διαφθοράς που οδηγεί σε παραίτηση την πρόεδρο της χώρας.

Ειδικότερα, η πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκούν-χιε άφησε το κοινοβούλιο ν’ αποφασίσει για την παραμονή της στην εξουσία, συμπεριλαμβανομένης και της ενδεχόμενης παραίτησής της. “Το κοινοβούλιο θα αποφασίσει για το μέλλον μου, ακόμη και για την παραμονή στην εξουσία,” δήλωσε η ίδια στη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος της. Ο χρηματιστηριακός δείκτης της χώρας, Kospi, ενισχύθηκε οριακά κατά 0,01% στις 1.978 μονάδες.

Μικτά τα πρόσημα στην υπόλοιπη Ασία, με τον ASX στην Αυστραλία να κλείνει με απώλειες 0,13%, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία υποχωρεί οριακά κατά 0,01%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!