Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Αύξηση των NPEs στις τράπεζες τουλάχιστον ως τα τέλη του 2017
[Capital]: Αύξηση των NPEs στις τράπεζες τουλάχιστον ως τα τέλη του 2017

[Capital]: Αύξηση των NPEs στις τράπεζες τουλάχιστον ως τα τέλη του 2017

Tης Νένας Μαλλιάρα

Μάχη με τη δημιουργία νέων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2017, θα δίνουν οι τράπεζες .
Πέρα από τη δημιουργία νέων “κόκκινων” ανοιγμάτων, αποδεικνύεται πολύ δύσκολη υπόθεση η πλήρης αποθεραπεία δανείων που έχουν ήδη ρυθμιστεί και τα οποία λειτουργούν για τις τράπεζες ως κεφάλια της “Λερναίας Ύδρας”. Αυτά είναι και τα δάνεια των οποίων η αντιμετώπιση συνιστά τη μεγαλύτερη πρόκληση για τις τράπεζες, καλώντας τις να δοκιμάσουν την εφαρμογή πιο μακροπρόθεσμων ρυθμίσεων. Και αυτό γιατί, όπως διαπιστώνουν οι τράπεζες, η υποτροπή ρυθμισμένων δανείων σε μη εξυπηρετούμενα οφείλεται στο μίγμα των ρυθμίσεων που έχουν προταθεί και οι οποίες, τουλάχιστον σε ποσοστό 60%, είναι βραχυπρόθεσμες.
Την διάσταση της πάλης με τα δάνεια που ξαναγίνονται “κόκκινα”, παρατείνοντας τον χρόνο αποθεραπείας των NPEs τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμη, έδωσαν όλες οι τράπεζες στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου. Ενδεικτικά, χθες η Alpha Bank, παρουσιάζοντας στους ξένους αναλυτές τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου ανέφερε ότι τα νέα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα ανήλθαν σε 800 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1/3 προήλθε από ανοίγματα που έγιναν “κόκκινα” για πρώτη φορά και τα υπόλοιπα 2/3 από δάνεια ρυθμισμένα που “ξανακοκκίνισαν”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!