Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Αυξάνουν οι ενδιαφερόμενοι για τη διαχείριση των ελληνικών NPLs
[Capital]: Αυξάνουν οι ενδιαφερόμενοι για τη διαχείριση των ελληνικών NPLs

[Capital]: Αυξάνουν οι ενδιαφερόμενοι για τη διαχείριση των ελληνικών NPLs

Tης Νένας Μαλλιάρα

Μετά την στοχοθεσία των τραπεζών για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με ορίζοντα τα τέλη του 2019 και εν αναμονή των πρώτων αδειών σε εταιρίες διαχείρισης εντός του Δεκεμβρίου, εντείνεται το ενδιαφέρον εταιριών που διαθέτουν πλατφόρμες διαχείρισης για τα ελληνικά NPLs.
Πρόκειται για ενδιαφέρον που δεν συναρτάται αποκλειστικά με τη λήψη αυτόνομης άδειας διαχείρισης, αλλά στοχεύει σε συνεργασίες και joint venture με ελληνικές τράπεζες , ανοίγοντας έτσι περαιτέρω τον κύκλο των ενδιαφερόμενων να εμπλακούν με τη διαχείριση των ελληνικών “κόκκινων” δανείων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, το τελευταίο διάστημα οι ελληνικές τράπεζες έχουν ανοίξει διαύλους επικοινωνίας και συχνών διερευνητικών επαφών με εταιρίες που δραστηριοποιούνται έντονα στη γειτονική Ιταλία, ενώ επαφές πραγματοποιούνται επίσης στην Ισπανία, αλλά και την Ολλανδία.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν προχωρημένες επαφές με την ItalFondiario , την Cerved, την Lindorff και την Hipoges. Πρόκειται για εταιρίες με δικές τους πλατφόρμες διαχείρισης, οι οποίες έχουν τεχνογνωσία για την αξιολόγηση του οικονομικού προφίλ και της αξιοπιστίας επιχειρήσεων και ιδιωτών, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου του δανειακού χαρτοφυλακίου, ορίζουν μοντέλα αξιολόγησης και συστήματα λήψης αποφάσεων, εντοπίζουν νέους πελάτες και συνεργάτες και αναπτύσσουν λύσεις και στρατηγικές για επιχειρήσεις, ενώ επίσης καλύπτουν όλο το φάσμα διαχείρισης κινητής και ακίνητης περιουσίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!