Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Αυξάνονται οι τραπεζικές πιέσεις στο Χρηματιστήριο
[Capital]: Αυξάνονται οι τραπεζικές πιέσεις στο Χρηματιστήριο

[Capital]: Αυξάνονται οι τραπεζικές πιέσεις στο Χρηματιστήριο

Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, με τον τραπεζικό κλάδο να πρωταγωνιστεί στις εντολές πώλησης, οδηγώντας τον γενικό δείκτη και πάλι κάτω από τις 740 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,83% στις 735,70 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,02% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.916,08 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,74% στις 733,76 μονάδες.

Η αγορά, όπως και στη χθεσινή συνεδρίαση, εμφανίζει έντονη νευρικότητα, λόγω της αβεβαιότητας που τροφοδοτείται από τις πολλές υποχρεώσεις που θα πρέπει να καλύψει η ελληνική κυβέρνηση για την τελική ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει έως τις 11 Ιανουαρίου (Σύνοδος EWG) όλα τα προαπαιτούμενα ώστε να διασφαλίσει και την πολιτική συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση μετά από μία θετική εισήγηση (compliance report) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επίσης, πριν τα Χριστούγεννα θα πρέπει να φέρει στη Βουλή μία καταιγίδα από νόμους και τροπολογίες για τα νέα κοινωνικά επιδόματα, το Δημόσιο, την αγορά ενέργειας, τις ιδιωτικοποιήσεις, για παρεμβάσεις στις αγορές προϊόντων και σε πολλά άλλα πεδία. Ένα δεύτερο “κύμα” θα έρθει μετά την Πρωτοχρονιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!