Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Το 72,4% των δανείων αβέβαιης είσπραξης έχουν ρυθμίσει οι τράπεζες
[Capital]: Το 72,4% των δανείων αβέβαιης είσπραξης έχουν ρυθμίσει οι τράπεζες

[Capital]: Το 72,4% των δανείων αβέβαιης είσπραξης έχουν ρυθμίσει οι τράπεζες

Της Νένας Μαλλιάρα

Το 72,4% των ανοιγμάτων αβέβαιης είσπραξης, δηλαδή των δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών αλλά όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι θα καταστούν μη εξυπηρετούμενα, έχουν ρυθμίσει οι τράπεζες.

Όπως αναφέρουν τραπεζίτες στο Capital.gr, στο τελευταίο τρίμηνο του 2016 οι τράπεζες θα εμφανίσουν βελτιωμένες επιδόσεις στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ανοιγμάτων λόγω της αύξησης στις ρυθμίσεις δανείων. Ωστόσο, το υψηλό ποσοστό των ρυθμίσεων σε συνδυασμό με το ότι μεγάλο μέρος των ρυθμισμένων, πλέον της μιας φοράς, δανείων, ξαναγίνονται “κόκκινα”, δημιουργεί την ανάγκη της δημιουργίας και νέων προϊόντων ρύθμισης δανείων.

Μόνο στο α΄ εξάμηνο του 2016, με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ, το σύνολο των ρυθμισμένων ανοιγμάτων (Forborne) των τραπεζών ανήλθε σε 46,7 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 8,6% σε σχέση με το τέλος του 2015. Ο λόγος των ρυθμισμένων ανοιγμάτων προς τα συνολικά ανοίγματα ανήλθε σε 19,5% για το α΄ εξάμηνο του 2016 από 17,6% στο τέλος του 2015. Ειδικότερα, τα ρυθμισμένα εξυπηρετούμενα ανοίγματα αυξήθηκαν κατά 12,1% σε σχέση με το τέλος του 2015, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα ρυθμισμένα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα ανήλθε σε 7,2%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!