Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: 280 εκατ. σε τάνκερ ρίχνει ο Βίκτωρας Ρέστης
[Capital]: 280 εκατ. σε τάνκερ ρίχνει ο Βίκτωρας Ρέστης

[Capital]: 280 εκατ. σε τάνκερ ρίχνει ο Βίκτωρας Ρέστης

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Παραγγελία για έως 5 μεγάλα δεξαμενόπλοια suezmax τοποθέτησε στα ναυπηγεία της Hyundai Heavy η ναυτιλιακή Enterprises Shipping and trading συμφερόντων του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη.
Η συμφωνία περιλαμβάνει σε 2 δεσμευτικές παραδόσεις και option για τη ναυπήγηση ακόμη 3 τάνκερ στο ίδιο τίμημα που ναυλομεσιτικές πηγές αναφέρουν στα 57 εκατ. δολάρια το κάθε πλοίο. Εφόσον εξασκηθούν οι option η συνολική επένδυση ξεπερνά τα 280 εκατ. δολάρια. Ο όμιλος Ρέστη ελέγχει ήδη στόλο 17 ποντοπόρων τάνκερ , μεταξύ των οποίων και 8 panamax. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ταυτόχρονα με το απαλλακτικό βούλευμα για τον εφοπλιστή σε σχέση με την υπόθεση των δανείων της τράπεζας FBB, για την οποία και προφυλακίστηκε επί 4,5 μήνες.
Σημειώνεται ότι ο εφοπλιστής εκτός από τα 17+5 δεξαμενόπλοια που προαναφέρθηκαν ελέγχει 21 ακόμη ποντοπόρα φορτηγά μεταφοράς ξηρού φορτίου ενώ τον τελευταίο 1,5 χρόνο πώλησε παλαιότερα πλοία του σε μία ακόμη ένδειξη ότι δρομολογεί τον εκσυγχρονισμό του στόλου του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Enterprises Shipping and trading είναι αποκλειστικών συμφερόντων Β. Ρέστη ενώ η οικογένειά του ελέγχει μία ακόμη ναυτιλιακή στην οποία ο ίδιος δε συμμετέχει, δηλαδή την εισηγμένη στο Nasdaq Seanergy Maritime Holdings.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!