Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η Walmart μήνυσε την Tesla
[AutoBlog]: Η Walmart μήνυσε την Tesla

[AutoBlog]: Η Walmart μήνυσε την Tesla

Η γνωστή αμερικανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Walmart προχώρησε σε μήνυση κατά της Tesla , κατηγορώντας την πως τα φωτοβολταϊκά που έχει εγκαταστήσει στις στέγες της, ευθύνονται για πυρκαγιές σε επτά καταστήματα. Η Walmart κατηγορεί επίσης την Tesla για παραβίαση των πρακτικών κατά την εγκατάσταση, για παραβίαση κατά την λειτουργία και συντήρηση των συστημάτων, για συστηματική αμέλεια και για αδυναμία να συμμορφωθεί με τα στάνταρ της αγοράς.

Η Walmart ισχυρίζεται πως η Tesla εγκατέστησε ελαττωματικούς ηλιακούς συλλέκτες που τελικά αναφλέχθηκαν σε επτά καταστήματα στις ΗΠΑ, προκαλώντας ζημιές που απαιτούσαν σημαντικές επισκευές συνολικού ύψους εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων.

Σύμφωνα με τη μήνυση, οι επιθεωρητές της Tesla δεν διαπίστωσαν ελαττώματα, ορατά με γυμνό μάτι, χρησιμοποίησαν συνδέσμους καλωδίων που δεν ήταν συμβατοί μεταξύ τους και δεν κατάφεραν να δουν ότι καλώδια κρέμονταν σε πολλούς χώρους.

Η Walmart λέει στην αγωγή της που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης την Τρίτη, ότι οι αποτυχίες ήταν αποτέλεσμα βιαστικής εγκατάστασης, επειδή:

Η Walmart, ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής στον κόσμο, ξεκίνησε τη χρήση ηλιακών συλλεκτών τους οποίος προμηθεύθηκε από την SolarCity , ιδιοκτησίας της Tesla, το 2010 και οι στέγες περίπου 240 καταστημάτων της ήταν εξοπλισμένα με τα συγκεκριμένα ηλιακά πάνελ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!