Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η Volkswagen ετοιμάζει δικό της λειτουργικό σύστημα
[AutoBlog]: Η Volkswagen ετοιμάζει δικό της λειτουργικό σύστημα

[AutoBlog]: Η Volkswagen ετοιμάζει δικό της λειτουργικό σύστημα

Η Volkswagen σχεδιάζει να δημιουργήσει μια εξειδικευμένη μονάδα μηχανικών και προγραμματιστών που θα αναλάβουν να αναπτύξουν το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού που χρειάζεται κάθε αυτοκίνητό της.

Σήμερα η Volkswagen βασίζεται σε 200 διαφορετικές εταιρίες, οι οποίες αναπτύσσουν για λογαριασμό της το 90% των λογισμικών και το 70% των μονάδων ελέγχου που απαιτούν όλα τα συστήματα των αυτοκινήτων της.

Η Volkswagen σχεδιάζει να το αλλάξει και έτσι ανακοίνωσε την μονάδα Car.Software, η οποία μέχρι το 2025 θα απαρτίζεται από 5.000 μηχανικούς και προγραμματιστές, οι οποίοι θα αναπτύσσουν το 60% του λογισμικού που θα απαιτούν τα μοντέλα της εταιρίας. Το λογισμικό θα έχει ως στόχο τους βασικούς τομείς: το λειτουργικό σύστημα, την συνδεσιμότητα, την αυτόνομη οδήγηση, την ενέργεια και την απόδοση των οχημάτων και τις υπηρεσίες κινητικότητας.

Το σημαντικό έργο της νέας μονάδας θα είναι η δημιουργία του vw.os, του λογισμικού συστήματος της Volkswagen που θα τοποθετεί στα μοντέλα της, αλλά και η ενσωμάτωση του Volkswagen Automotive Cloud σε όλα τα οχήματα της εταιρίας. Αυτές οι προσπάθειες θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο, όταν θα ξεκινήσει η κυκλοφορίας του ID.3 .

Στόχος της Volkswagen είναι έως το 2025, όλα τα αυτοκίνητα του Group να τρέχουν την ίδια πλατφόρμα λογισμικού, έτσι ώστε να μειωθεί δραστικά η πολυπλοκότητα. Με αυτήν την κίνηση, η VW θα επωφεληθεί και από τις οικονομίες κλίμακας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!