Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Ultra-E, το Ευρωπαϊκό δίκτυο ταχυφορτιστών
[AutoBlog]: Ultra-E, το Ευρωπαϊκό δίκτυο ταχυφορτιστών

[AutoBlog]: Ultra-E, το Ευρωπαϊκό δίκτυο ταχυφορτιστών

Με δελτίο τύπου που αναρτήθηκε νωρίτερα, ανακοινώθηκε το Ultra-E project. Αυτό είναι ένα σχέδιο εγκατάστασης 25 σταθμών φόρτισης που ενώνουν Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και Αυστρία, και είναι μια σύμπραξη της Ε.Ε. με αρκετές ιδιωτικές εταιρείες, μεταξύ αυτών και η Audi , η BMW και η Renault . Το εντυπωσιακό στοιχείο αυτών των σταθμών είναι η δυνατότητα παροχής 350 kW, ισχύ υπερδιπλάσια από αυτή που προσφέρουν οι ταχυφορτιστές της Tesla. Βέβαια δεν υπάρχουν ακόμη οχήματα που να μπορούν να απορροφήσουν τόση ισχύ, αλλά στο μέλλον τέτοια θα είναι διαθέσιμα.

Να σημειώσω εδώ πως η ισχύς αυτή θα ήταν ικανή να φορτίσει για παράδειγμα το BMW i3 σε 6 λεπτά, αλλά το γερμανικό e-hatchback δεν έχει ακόμη την δυνατότητα να απορροφήσει την ενέργεια τόσο γρήγορα.

Η VW και η Porsche στις ανακοινώσεις που εκδίδουν για τα μελλοντικά τους EV, θέτουν σαν όριο φόρτισης τα 15 λεπτά και αυτό το κάνουν έχοντας κατά νου πως τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με ηλεκτροκίνητα οχήματα δεν πρέπει να είναι χρονοβόρα λόγω μεγάλων διαστημάτων επαναφόρτισης των μπαταριών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!