Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η Uber μπήκε στο χρηματιστήριο
[AutoBlog]: Η Uber μπήκε στο χρηματιστήριο

[AutoBlog]: Η Uber μπήκε στο χρηματιστήριο

Χρειάστηκαν να περάσουν 10 χρόνια από τότε που η Uber πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά προκειμένου να μπει στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η δημόσια εγγραφή της Uber πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 10 Μαΐου, με την αποτίμηση ωστόσο να είναι λιγότερο γενναιόδωρη από τις φιλοδοξίες των αναλυτών, ενώ μετά το κλείσιμο της πρώτης ημέρας, η μετοχή παρουσίασε απώλειες της τάξεως του 7,62%, κλείνοντας στα 41,57 δολάρια.

Μέσω της αρχικής δημόσιας εγγραφής, η Uber άντλησε 8,1 δισ. δολάρια, ενώ η μετοχή της “άνοιξε” στα 42 δολάρια. Η εταιρεία πούλησε 180 εκατ. μετοχές για 45 δολ. την καθεμία και αποτιμήθηκε στα 82,4 δισ. δολάρια.

Αν και υπερκαλύφθηκε η προσφορά των μετοχών της, η Uber αποφάσισε την τιμή κοντά στα κατώτερα επίπεδα της διακύμανσης, ώστε να αποτρέψει την επανάληψη του σεναρίου της Lyft .

H Lyft εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Μάρτιο με υψηλή τιμή της μετοχής της και συνέχισε να ενισχύεται τις πρώτες ημέρες, αλλά μετά υποχώρησε δραστικά, πάνω από 30%. Σήμερα η τιμή της μετοχής της Lyft ανέρχεται στα 51,09 δολάρια, ενώ είχε ξεκινήσει από τα 78,29 δολάρια. Η πτώση αυτή οφείλεται στο γεγονός πως οι επενδυτές αμφιβάλλουν για τη δυνατότητά της να εμφανίσει κέρδη, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα έχει μόνον ζημίες.

Το 2018, τα ετήσια έσοδα της Uber έφθασαν τα 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 43% από το 2017, ενώ οι προσαρμοσμένες ζημίες έφτασαν τα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένες εν συγκρίσει με τα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια του 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!