Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Με τις τρεις ελληνικές συμμετοχές ο 35oς Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell
[AutoBlog]: Με τις τρεις ελληνικές συμμετοχές ο 35oς Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell

[AutoBlog]: Με τις τρεις ελληνικές συμμετοχές ο 35oς Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell

Χιλιάδες Ευρωπαίοι φοιτητές συμμετέχουν στον 35ο Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell , με στόχο να σημειώσουν νέα ρεκόρ με τα ενεργειακά αποδοτικά οχήματά τους. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από την 1 έως τις 5 Ιουλίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Make the Future Live, στο Mercedes-Benz World, Weybridge, στο Λονδίνο.

Συνολικά 161 ομάδες από 25 χώρες από την Ευρώπη και όχι μόνο καλούνται να δοκιμάσουν τις τεχνικές τους δεξιότητες. Ο διαγωνισμός, που ονομάζεται φέτος Mileage Challenge, θα αναδείξει ποιο όχημα μπορεί να διανύσει τη μεγαλύτερη απόσταση καταναλώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια – μια πρόκληση που χρονολογείται από το 1985.

Για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του διαγωνισμού, οι ομάδες επένδυσαν περισσότερους από 12 μήνες για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη δοκιμή των ενεργειακά αποδοτικών οχημάτων τους, καθώς βασική πρόκληση του διαγωνισμού είναι τα οχήματα των ομάδων να διανύσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση, με το ισοδύναμο μίας κιλοβατώρας ή ενός λίτρου καυσίμου της επιλογής τους.

Ο Norman Koch, Global General Manager, Make the Future Live, σημείωσε:

Η Ελλάδα θα δώσει και φέτος δυναμικά το «παρών», για 16η συνεχή χρονιά, διεκδικώντας ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα την εκπροσωπήσουν είναι τα ακόλουθα:

  • Η ομάδα «Ποσειδώνας» από τα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Αυτοματισμού, καθώς και από τα Τμήματα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.) του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.: Θα είναι η 8η συμμετοχή της ομάδας στο διαγωνισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!