Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 0 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Ας θυμηθούμε την Lamborghini Diablo GT1
[AutoBlog]: Ας θυμηθούμε την Lamborghini Diablo GT1

[AutoBlog]: Ας θυμηθούμε την Lamborghini Diablo GT1

Το ημερολόγιο έγραφε 1996 όταν η Lamborghini ήρθε σε επαφή με την εταιρία SAT για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει μια αγωνιστική έκδοση του Diablo , ώστε να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί στα πρωταθλήματα GT. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή που έκανε η Porsche ένα χρόνο αργότερα, με την GT1 να ήταν το αγωνιστικό που έπρεπε να βασίζεται σε περιορισμένης παραγωγής αυτοκίνητο δρόμου.

Η SAT, Signes Advanced Technology, μια εταιρεία που εδρεύει στη Τουλόν της Γαλλίας και εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή πρωτοτύπων και αγωνιστικών αυτοκινήτων, υπέγραψε συμβόλαιο με τους Ιταλούς για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει την Diablo GT1 , με την Lamborghini να παρείχε ένα ειδικά βελτιωμένο V12 κινητήρα ενώ ήταν επιφορτισμένη για την ομολογκασιόν του εγχειρήματος.

Ο ειδικά εξελιγμένος 6,0-λίτρος κινητήρας διέθετε έμβολα με μεγαλύτερη διαδρομή, με μια εξέλιξη αυτού του κινητήρα να ήταν αυτή που τοποθετήθηκε στην Diablo GT και στην VT 6.0. Με τη χρήση ενός επαναπρογραμματισμένου συστήματος ψεκασμού, ο κινητήρας απέδιδε 655 άλογα, τα οποία κινούσαν τους πίσω τροχούς 18 ιντσών, με το αγωνιστικό αρχικά να φορούσε ελαστικά της Michelin , αλλά αργότερα αυτά αντικαταστάθηκαν με σλικ αγωνιστικά της Dunlop.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!