Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Το Tesla Roadster που ταξιδεύει στο διάστημα πέρασε τον Άρη
[AutoBlog]: Το Tesla Roadster που ταξιδεύει στο διάστημα πέρασε τον Άρη

[AutoBlog]: Το Tesla Roadster που ταξιδεύει στο διάστημα πέρασε τον Άρη

Ήταν αρχές Φεβρουάριου του 2018 όταν το Tesla Roadster 1ης γενιάς του ίδιου του Elon Musk, με τον Starman -ένα ανδρείκελο- στο τιμόνι, εκτοξεύτηκε στο διάστημα και τώρα η SpaceX ανακοίνωσε πως το αυτοκίνητο έχει περάσει τον πλανήτη Άρη. Σύμφωνα με την τροχιά που ακολουθεί το Roadster, αναμένεται να φτάσει στη μεγαλύτερη απόσταση από τον Ήλιο στις 8 Νοεμβρίου, καλύπτοντας 248.332.465 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της SpaceX, το Tesla Roadster αναμένεται να πλησιάσει την Γη σε απόσταση 52.359.255 χιλιομέτρων στις 4 Νοεμβρίου του 2020, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις Τσέχων και Καναδών επιστημόνων, υπάρχει 6% πιθανότητες να πέσει στη Γη και 2,5% να πέσει στην Αφροδίτη μετά από ένα εκατομμύριο χρόνια. Σύμφωνα με τις προσομοιώσεις της μελλοντικής τροχιάς του σε υπολογιστή, υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να πέσει στον Ήλιο και ελάχιστη έως καθόλου να πέσει στον Άρη. Η πιθανότητα να πέσει στον πλανήτη μας αυξάνεται στο 10% μετά από τρία εκατομμύρια χρόνια και στο 50% μετά από μερικές δεκάδες εκατομμύρια χρόνια. Αλλά και στη Γη να πέσει τελικά, μέχρι να φθάσει στο έδαφος το μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινήτου θα έχει καταστραφεί κατά τη διέλευσή του από την ατμόσφαιρα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Χάνο Ράιν του Πανεπιστημίου του Τορόντο, «έτρεξαν» 240 προσομοιώσεις, προκειμένου να προβλέψουν πώς θα εξελιχθεί η τροχιά του Tesla Roadster στο μακρινό μέλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!