Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 13 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η Tesla άντλησε 1,8 δισ. δολάρια από την πώληση ομολόγων
[AutoBlog]: Η Tesla άντλησε 1,8 δισ. δολάρια από την πώληση ομολόγων

[AutoBlog]: Η Tesla άντλησε 1,8 δισ. δολάρια από την πώληση ομολόγων

Στα 1,8 δισ. δολάρια –έναντι αρχικού στόχου 1,5 δισ .– ελέω υπερβάλλουσας ζήτησης διαμορφώθηκε το ποσό που άντλησε η Tesla από την πώληση ομολογιών με λήξη την 15η Αυγούστου 2025, με την απόδοση να φτάνει το 5,25%.

Με βαθμολογίες από «Β3» έως «Β-» από τους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, το ομόλογο-«σκουπίδι» (junk) είχε θεωρηθεί ως επικίνδυνο από ορισμένους αναλυτές. Η έκδοση αποτέλεσε το ντεμπούτο της Tesla στις αγορές ομολόγων.

Τα «φρέσκα» κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή του Model 3 – το λιγότερο ακριβό της αυτοκίνητο- της αυτοκινητοβιομηχανίας του Elon Musk .

Οι προπαραγγελίες για το Model 3, του οποίου η τιμή ξεκινά από τα 35.000 δολ., έχουν ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο, με μέσο όρο περίπου 1.800 την ημέρα από το λανσάρισμά του , στα τέλη του προηγούμενου μήνα.

Η Tesla είχε πάνω από 3 δισ. δολ. σε μετρητά στο τέλος του τριμήνου έως τον Ιούνιο του 2017, σε σύγκριση με 4 δισ. δολ. στο προηγούμενο τρίμηνο και 3,25 δισ. δολ. στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

ανέφεραν οι αναλυτές της Xtract Research. Τα υψηλά κεφαλαιακά έξοδα και η αρνητική ελεύθερη ταμειακή ροή «είναι η πραγματικότητα» για την Tesla.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!