Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 8 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Τέλος τα οχήματα βενζίνης και πετρελαίου στο Παρίσι έως το 2030, στην Οξφόρδη από το 2020
[AutoBlog]: Τέλος τα οχήματα βενζίνης και πετρελαίου στο Παρίσι έως το 2030, στην Οξφόρδη από το 2020

[AutoBlog]: Τέλος τα οχήματα βενζίνης και πετρελαίου στο Παρίσι έως το 2030, στην Οξφόρδη από το 2020

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δημοτικών αρχών του Παρισιού, τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου θα αποτελέσουν παρελθόν από τους δρόμους της πόλης του φωτός μέχρι το 2030, χωρίς ωστόσο να τα απαγορεύσουν, ώστε το Παρίσι να γίνει “μια πόλη με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα”.

Το Παρίσι θα προηγηθεί έτσι του στόχου της γαλλικής κυβέρνησης , η οποία ανακοίνωσε τον Ιούλιο, ότι το 2040 θα σταματήσει η πώληση οχημάτων βενζίνης και ντίζελ. “Αν θέλουμε να επιτευχθεί ο στόχος, αυτό σημαίνει ότι η έξοδος από το ντίζελ και τη βενζίνη θα συμβεί πολλά χρόνια νωρίτερα στις αστικές ζώνες και ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις”, διευκρινίζει η δημαρχία στην ανακοίνωσή της.

εξήγησε στο τηλεοπτικό δίκτυο France Info, ο Κριστόφ Ναζντοβσκί, δημοτικός σύμβουλος που έχει εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο των οικολόγων και είναι αρμόδιος για τις Μεταφορές.

πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως άλλες χώρες, όπως η Ινδία, έχουν ήδη ανακοινώσει το τέλος των θερμικών οχημάτων μέχρι το 2030.

διαβεβαιώνει η πόλη του Παρισιού.

Σύμφωνα με τον Ναζντόφσκι, περίπου έξι στους δέκα Παριζιάνους δεν διαθέτουν αυτοκίνητο. Τον ίδιο στόχο έχει βάλει η Κίνα οφ και η Βρετανία , ενώ στην Ολλανδία το μέτρο θα εφαρμοστεί το 2030.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!