Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Τακάκια φρένων: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ φθηνών και ακριβών;
[AutoBlog]: Τακάκια φρένων: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ φθηνών και ακριβών;

[AutoBlog]: Τακάκια φρένων: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ φθηνών και ακριβών;

Υπάρχουν δύο στοιχεία του αυτοκινήτου σου που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις οικονομία, τα ελαστικά και τα τακάκια των φρένων. Ο συνδυασμός αυτών των δύο είναι που θα κάνουν σημαντική διαφορά σε μια κρίσιμη στιγμή, γλυτώνοντας σε -στην καλύτερη των περιπτώσεων- από ένα ατύχημα.

Καταλαβαίνω ότι το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου είναι αρκετά ευρύ, και μπορεί να είναι δελεαστικό να τοποθετήσεις φθηνότερα προϊόντα. Το γίνεται, όμως, με τα τακάκια φρένων; Υπάρχει η σκέψη ότι ίσως τα πιο ακριβά θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά αξίζουν πραγματικά; Και, αν ναι, πρέπει να τοποθετήσεις ότι πιο ακριβό υπάρχει στην αγορά για να δεις οφέλη τόσο για την απόδοση τους, όσο και στο πορτοφόλι σου;

Απάντηση σε αυτό το ερώτημα προσπαθεί να δώσει ο Jason Fenske από το Engineering Explained, όπου στο παραπάνω video θα τον δεις να δοκιμάζει πέντε διαφορετικά σετ τακακία, και τα δοκίμασε για να δούμε ποια ήταν πιο ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες και στην διάβρωση, ενώ έκανε και γενικές δοκιμασίες για την σύνθεση τους. Πιο συγκεκριμένα, τα τακάκια υποβλήθηκαν σε τέσσερις δοκιμές: απόδοσης αντοχής στο φρενάρισμα, διάβρωσης, διάτμησης και, τέλος, θορύβου.

Κάθε σετ τακάκια που δοκιμάστηκε προέρχεται από διαφορετικό κατασκευαστή, αλλά όλα είναι για τα εμπρός φρένα του ίδιου μοντέλου αυτοκινήτου, ενώ δοκιμάζονται και τα εργοστασιακά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!