Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 3 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Σιγκαπούρη: Τέλος τα νέα αυτοκίνητα από το 2018!
[AutoBlog]: Σιγκαπούρη: Τέλος τα νέα αυτοκίνητα από το 2018!

[AutoBlog]: Σιγκαπούρη: Τέλος τα νέα αυτοκίνητα από το 2018!

Οι αρχές της Σιγκαπούρης πήραν την απόφαση να βάλουν φρένο στην αύξηση των αυτοκινήτων. Η Σιγκαπούρη είναι ένα από τα ακριβότερα μέρη του κόσμου για να κυκλοφορεί κανείς με ΙΧ, με την LTA (Land Transport Authority), την αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Χώρας, να ανακοινώνει πως από τον ερχόμενο Φεβρουάριο του 2018 θα μηδενιστεί το ποσοστό των νέων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, καθώς η Σιγκαπούρη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της πυκνής δόμησης και των περιορισμένων ελεύθερων εκτάσεων. Το ποσοστό θα αναθεωρηθεί το 2020.

Σήμερα το ποσοστό αύξησης αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών στη Σιγκαπούρη είναι στο 0,25%, με τους δρόμους να αποτελούν το 12% συνολικής έκτασης του κράτους. Αντίθετα με τα ιδιόκτητα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες, ο ρυθμός αύξησης των φορτηγών αυτοκινήτων θα παραμείνει στο 0,25% ετησίως μέχρι τον Μάρτιο του 2021, για να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των δραστηριοτήτων τους και να μειώσουν από μόνες τους τον αριθμό των επαγγελματικών οχημάτων που χρειάζονται.

Στη Σιγκαπούρη, ο πληθυσμός της οποίας έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 40% από το 2000, φτάνοντας τα 5,6 εκατομμύρια, ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας, κοστίζει περίπου τέσσερις φορές περισσότερο σε σχέση με το κόστος του ίδιου μοντέλου στην Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!