Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: H PSA γλυκοκοιτάζει την συγχώνευση με την Fiat Chrsyler
[AutoBlog]: H PSA γλυκοκοιτάζει την συγχώνευση με την Fiat Chrsyler

[AutoBlog]: H PSA γλυκοκοιτάζει την συγχώνευση με την Fiat Chrsyler

O Carlos Tavares , o CEO του Groupe PSA (Peugeot, Citroen, DS, Opel), έχοντας και την υποστήριξη της οικογένειας Peugeot, ξεκινά να αναζητά νέες ευκαιρίες για συγχωνεύσεις ή εξαγορές.

Ο Tavares γλυκοκοιτάζει τόσο την Fiat Chrysler Automobiles όσο και την Jaguar Land Rover , με την FCA να δηλώνει και αυτή ανοικτή για μια ενδεχόμενη συνεργασία με την PSA. Η Fiat Chrysler Automobiles, θα μπορούσε να υποστηρίξει την επάνοδο της Peugeot στις ΗΠΑ μετά από 28 χρόνια, μέσω του δικτύου της.

δήλωσε ο Robert Peugeot σε πρόσφατη συνέντευξή του στην γαλλική Les Echos.

Στη φετινή έκθεση της Γενεύης, ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles , Mike Manley, δήλωσε ότι θα εξετάσει κάθε συμφωνία που θα κάνει τη Fiat ισχυρότερη.

Η οικογένεια Peugeot, είναι ένας από τους τρεις βασικούς μετόχους του ομίλου PSA, μαζί με την επενδυτική τράπεζα της γαλλικής κυβέρνησης Bpifrance και την Dongfeng Motor της Κίνας. Η κάθε μια εταιρεία έχει μερίδιο 12,23%.

Οι μεγάλες επενδύσεις που απαιτούνται για τη μείωση των εκπομπών, την ηλεκτροκίνηση και την έρευνα για τα αυτόνομα οχήματα, αναγκάζει τις μεσαίες αυτοκινητοβιομηχανίες να αναζητήσουν νέες οικονομίες κλίμακας για να ανταγωνιστούν τους γίγαντες του κλάδου όπως η Toyota, το VW Group και η Renault-Nissan-Mitsubishi.

Εν μέσω των παραπάνω σεναρίων, οι μετοχές της FCA και της PSA σημείωσαν αύξηση, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των μετοχών του κλάδου αυτοκινήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!