Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 0 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Ο πρώτος κινητήρας χωρίς εκκεντροφόρους και ψηφιακές βαλβίδες
[AutoBlog]: Ο πρώτος κινητήρας χωρίς εκκεντροφόρους και ψηφιακές βαλβίδες

[AutoBlog]: Ο πρώτος κινητήρας χωρίς εκκεντροφόρους και ψηφιακές βαλβίδες

Μετά τα καρμπιρατέρ και τα χειροκίνητα κιβώτια, οι εκκεντροφόροι φαίνεται πως θα αποτελέσουν το επόμενο θύμα του χρονοντούλαπου της ιστορίας. Η Koenigsegg, μέσω της αδελφής εταιρίας FreeValve , έχει ήδη παρουσιάσει και τοποθετήσει στο κινεζικό Qoros τον πρώτο κινητήρα χωρίς εκκεντροφόρους . Και έπεται συνέχεια.

Η βρετανική εταιρία ανάπτυξης τεχνολογιών Camcon Automotive, ανακοίνωσε πως έχει ετοιμάσει την δική της πρόταση με το όνομα “Intelligent Valve Actuation”. Είναι ο πρώτος κινητήρας που δεν έχει εκκεντροφόρους ενώ φέρει πλήρως ηλεκτρονικό σύστημα βαλβίδων, κάτι που προσφέρει “πρωτοφανή έλεγχο στον κύκλο καύσης“, όπως αναφέρει η εταιρία.

H αρχή λειτουργίας είναι παρόμοια με το σύνολο της Koenigsegg , χρησιμοποιώντας ένα μικρό ηλεκτρικό επενεργητή σε κάθε βαλβίδα (ή ανά ζεύγος βαλβίδων, αναλόγως αριθμού κυλίνδρων) για τη διαχείριση του καύσιμου μείγματος, αλλά και έναν έξυπνο υπολογιστή. Σύμφωνα με τους Βρετανούς, το βύθισμα, ο χρονισμός και η διάρκεια ανοίγματος των βαλβίδων είναι ανεξάρτητος για κάθε ένα εξάρτημα, χαρίζοντας στον βενζινοκινητήρα “την κατανάλωση και την οδηγησιμότητα ενός ντίζελ, με πολύ υψηλότερο όριο περιστροφής και πολύ χαμηλότερες εκπομπές ρύπων”.

Ήδη η Jaguar με τη Land Rover συνεργάζεται με την Camcom Automotive με την παροχή οικονομοτεχνικής υποστήριξης, για τις εργαστηριακές και τις δοκιμές δρόμου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις Camcon, το project αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ορίζοντα διετίας ή τριετίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!