Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Πρωτοποριακή αυτόνομη τεχνολογία για την S-Class του 2017
[AutoBlog]: Πρωτοποριακή αυτόνομη τεχνολογία για την S-Class του 2017

[AutoBlog]: Πρωτοποριακή αυτόνομη τεχνολογία για την S-Class του 2017

Η ανανεωμένη έκδοση της Mercedes-Benz S-Class για το 2017 (δες εδώ  φωτό-βίντεο), πρόκειται να φέρει επάνω νέα αυτόνομη τεχνολογία, που θα είναι η πιο εξελιγμένη που έχει μπει σε αυτοκίνητο παραγωγής μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της φίρμας, Ola Kallenius.

Έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη τώρα για τον ανταγωνισμό, κάτι στο οποίο μας έχει συνηθίσει η ναυαρχίδα της Mercedes. Σύμφωνα με εκείνα λοιπόν που δήλωσε ο Kallenius στην Έκθεση του Detroit, το νέο σύστημα αυτόνομης οδήγησης θα είναι σε θέση να βλέπει μια στροφή και να κρίνει εάν το αυτοκίνητο δύναται να την περάσει με την ταχύτητα που έχει. Αν κρίνει πως δεν είναι εφικτό, τότε θα μειώνει την ταχύτητα μόνο του, στο επίπεδο που θα απαιτείται. Επίσης, ανέφερε πως το σύστημα στην υπάρχουσα έκδοση της S-Class ήταν σε θέση να κινηθεί και να στρίβει μόνο του στο 80% των δρόμων της Autobahn και σε λίγους ακόμη αυτοκινητόδρομους. Το νέο όμως, πρόκειται να είναι λειτουργικό σε ολόκληρη την Autobahn και στο 80% των υπόλοιπων αυτοκινητόδρομων.

Μια άλλη αποκάλυψη που έκανε το ίδιο στέλεχος, αφορά στην αυτόματη ακινητοποίηση του οχήματος, σε περίπτωση που το σύστημα αντιληφθεί ότι ο οδηγός έχει πάρει τα χέρια του από το το τιμόνι για περισσότερο από έναν προκαθορισμένο χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!